MENYINTAIMU

roses and butterfly photo: Butterfly Roses ButterflyRoses.gif

Thursday, 5 June 2008

~Air Jernih di pipiku~
tergamakkah kaum adam menghancurkan sekeping hati seorang isteri.

Mungkin bagi mereka dengan kiriman surat ini nampak sopan dan tertib...tahukan perasaan hati pembaca surat itu....???

Hancur dan berkecai hatinya bila dipaksa berkongsi kasih.

Benarkah air mata itu menjadi peneman Kaum Hawa>>??
Suami bin Lelaki
17, Jalan Angkasa,
24300, KemamanTerengganu.


Isteri binti Perempuan
17, Jalan Angkasa,24300,
KemamanTerengganu.
31 April 2006Puan,


PERKARA : PERMOHONAN UNTUK BERPOLIGAMI


Perkara di atas adalah di rujuk.

2. Sebab utama permohonan ini di lakukan adalah kerana saya ingin melengkapkan kuota yang telah di peruntukkan bagi saya. Buat masa inikuota yang telah di isi cuma satu, memandangkan masih ada 3 kekosongan,eloklah jika dapat di penuhi secepat mungkin. Pihak yang akan mengisi satu kekosongan ini buat masa ini ialah Cik Hana Fazura binti Ramli yangmerupakan setiausaha saya di pejabat. Memandangkan komitmen yang beliautunjukkan di pejabat amat baik, eloklah jika kita masukkan dia bersama kita di dalam organisasi keluarga kita. Kekosongan yang selebihnya akandi isi di masa akan datang.


3. Untuk makluman pihak puan, yang sebenarnya masalah ini telah lamasaya fikirkan tetapi memandangkan poket saya yang selalu nipis, terpaksalah saya tangguhkan dulu permohonan ini di samping kurangnyerasa keyakinan untuk mengemukakan permohonan ini. Kini, setelah sayadapat mengeluarkan kesemua duit pelaburan ASB saya, saya merasakankembalinya semangat saya yang telah hilang selama ini.


4. Permohonan ini amat setimpal kerana dengan kedudukan sekarang iamenguntungkan kedua belah pihak dan juga pihak ketiga. Selama ini hidupkita bahagia sebab jika tidak, manakan mungkin puan dapat menjadiseperti sekarang. Semua yang puan miliki sudah bertambah besar. Keretabesar, rumah besar, rantai besar dan pakaian besar. Jika dulu potonganpuan seperti gitar, kini sudah bertukar menjadi drum. Oleh itu, sudilahkiranya dapat kita kongsi bersama insan lain kebahagiaan kita ini.


5. Pihak puan juga dapat menikmati faedah dari kelulusan permohonan inikerana puan akan tetap menikmati apa yang telah puan miliki sekarangdengan waktu bekerja lebih singkat dan sistem syif akan di perkenalkaniaitu 1 hari kerja dan 1 hari cuti rehat. Waktu bekerja yang selebihnyaakan ditampung oleh pihak ketiga. Kebaikan yang puan akan nikmati ialahwaktu rehat yang bebas kerana dalam waktu puan bercuti, saya selakuPenyelia tidak akan memantau aktiviti yang puan lakukan. Pada waktu itusaya cuma akan fokus kepada hasil kerja pihak ketiga. Menguntungkanbukan?


6. Segala kerjasama dari pihak puan saya dahulukan dengan ribuan terimakasih. Saya amat berharap pihak puan dapat meluluskan permohonan sayaini kerana adalah lebih baik jika kita dapat berkongsi kebahagiaan kita ini bersama insan lain. Saya harap permohonan saya ini di balas dengansenyuman penuh keikhlasan dari pihak puan dan tandatangan puan di ataskertas yang saya lampirkan bukannya balingan periuk nasi,pinggan-mangkuk, ketukan senduk dan perkara-perkara yang menyukarkan pihak puan untuk melakukannya.


7. Saya harap puan sudi meluluskan permohonan ini. Hadirkanlahsenyumanmu sebagaimana ketika kita menyambut orang baru iaitu bayi kitakedalam keluarga kita 10 tahun lepas. Situasinya lebih kurang sama dengan masa kini. Kita akan menerima orang baru juga cuma bezanya ialahjika 10 tahun yang lepas kita perlu menjaga dan membelainya dengan manjabersama tetapi kali ini, setiap urusan penjagaan dan belaian manja akan di laksanakan oleh saya sepenuhnya.


8. Akhir kata, saya harap permohonan saya ini dapat dibalas secepatmungkin. Semoga kita bersama-bersama dengan pihak ketiga akan dapatmelaksanakan program ini dengan jayanya.Sekian, Terima Kasih.

'BERKORBAN DAN BERKONGSI KEBAHAGIAAN LAMBANG RUMAHTANGGA BAHAGIA'

Yang Ikhlas Memohon,Suami bin Lelaki

No comments:

Post a Comment